Αφίσα 8

Οι αφίσες από τις διευθύνσεις: https://goo.gl/4axybx, http://goo.gl/vpNUVB

[stm_multy_separator]polutropiko keimeno-sunthmatikosΝα παρατηρήσετε προσεκτικά τις αφίσες. Είναι και οι δύο της ίδιας φοιτητικής παράταξης σε διαφορετικό χρόνο.
Η πρώτη, «Ελευθερία …», παλιά αφίσα της ΠΑΣΠ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το
ιστολόγιο Φιλίστωρ,
ενώ η δεύτερη της
ΠΑΣΠ του  Πανεπιστημίου Πειραιά από τις φοιτητικές εκλογές 2012.
Να  σχολιάσετε την κάθε μία ως προς τον λόγο, την εικόνα και το μήνυμα που εκπέμπει και να προχωρήσετε μετά σε σύγκρισή τους.

 

[stm_multy_separator]

Ερωτήσεις για τις αφίσες 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

  1. Ποια κοινά παρουσιάζουν οι περισσότερες από τις αφίσες ως προς το περιεχόμενο, ανεξάρτητα από τον ιδεολογικό προσανατολισμό τους;
    Να τεκμηριώσετε την απάντησή σας με συγκεκριμένες αναφορές στον λόγο που χρησιμοποιείται, καθώς και στο εικαστικό μέρος (σχέδιο, χρώμα κλπ.).
  2. Να εξετάσετε αν ορισμένα από τα κοινά στοιχεία που εντοπίσατε στις αφίσες μπορούν να συνδεθούν με κάποια χαρακτηριστικά των νέων.
  3. Να παρατηρήσετε την έκταση του λόγου στις αφίσες. Γιατί έχουμε χρήση συνθημάτων / σλόγκαν;
  4. Τι είδους ρήματα χρησιμοποιούνται συχνότερα στις παραπάνω αφίσες, σε ποια ρηματικά πρόσωπα και σε ποιες, κυρίως, εγκλίσεις; Να εξηγήσετε αυτές τις επιλογές.
  5. Να επιλέξετε μία από τις αφίσες και να σχολιάσετε το περιεχόμενό της σε μία παράγραφο.
  6. ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΕργαστείτε ομαδικά, για να φιλοτεχνήσετε μια αφίσα για κάποια εκδήλωση του σχολείου σας ή για ένα επίκαιρο θέμα.
    Μπορείτε να οργανώσετε  και διαγωνισμό καλύτερης αφίσας. Μία ομάδα θα αναλάβει την αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα από τις προηγούμενες εργασίες για την αποτελεσματικότητα της αφίσας.

[stm_icon_box icon=”fa fa-paperclip” icon_size=”” icon_align=”left” icon_width=”” icon_color=”#ffffff” title=”Λήψη σε PDF” link=”url:http%3A%2F%2Fpolitropi.greek-language.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2F%CE%91%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B1-8.pdf||target:%20_blank|” box_bg_color=”#dba541″ box_text_color=”#ffffff” css=”.vc_custom_1586635051388{padding-top: 15px !important;padding-right: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;}”][/stm_icon_box]