Αν η σιωπή για τους ακούοντες και ομιλούντες είναι ένα μεγάλο ζήτημα, η σιωπή για τους κωφούς είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, αφού συνεπάγεται πολλαπλάσια εμπόδια προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Η σιωπή ως απουσία της ακουστικής αίσθησης, αλλά και ως αδυναμία εκφοράς προφορικού λόγου με όλα τα συμπαρομαρτούντα ζητήματα, έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον κινηματογράφο, δίνοντάς μας σημαντικές ταινίες και ερμηνείες.
mconnors, 2003
Η φωτογραφία από τη διεύθυνση: https://goo.gl/awi15j
Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν (The miracle worker) (1962),
σκηνοθεσία: Arthur Penn
Η νεαρή Έλεν Κελερ (Πάτι Ντιούκ) είναι εκ γενετής τυφλή, κωφή, κι έτσι ανίκανη να επικοινωνήσει με τους γύρω της, γενονός που την κάνει να φέρεται βίαια και παράλογα.
Οι απεγνωσμένοι γονείς της ζητούν βοήθεια από την μισό-τυφλη δασκάλα Άννι Σάλιβαν (Αν Μπάνκροφτ). Με την επιμονή και την αγάπη της, αλλά κυρίως με το πείσμα της, η Άννυ καταφέρνει να εισχωρήσει στον μοναχικό κόσμο της Έλεν και να την διδάξει πώς να επικοινωνεί με το περιβάλλον της.
Ξεκινώντας από την εμβληματική προσωπικότητα της Έλεν Κέλερ (Helen Keller), οι μαθητές εισάγονται στον κόσμο και στον αγώνα των τυφλών και κωφών.